


Falafelpyörykät
50 min
Falafelpyörykät maistuvat esimerkiksi pastan seurana tai pitaleipien täytteenä, mutta ne hyviä myös sellaisenaan.
Reseptin ainekset
2 annosta
Falafelpyörykät
2 rkl
rypsiöljyä
1 ½ dl
sipulia (silputtuna)
3 ½ dl
kikherneitä (liotettuna ja keitettynä)
¾ dl
grahamjauhoja
2
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
¼ tl
cayennenpippuria
¼ tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
1 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
½ dl
grahamjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Falafelipyörykät – ohje:
- Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulisilppu.
- Mittaa kikherneet, grahamjauhot, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon. Jauha seos tasaiseksi.
- Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini tai maapähkinävoi sekä sitruunamehu. Puristele seos tasaiseksi massaksi.
- Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä grahamjauhoissa.
- Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun. Paista falafelit kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.
Vinkit!
- Falafelpyörykät ovat hyviä myös sellaisenaan tai pitaleivän täytteenä. Niiden kastikkeeksi sopii esimerkiksi valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustettu kermaviili, tofuviili tai maustamaton soijajogurtti.
- Itse keitetyt pavut ovat paitsi terveellisiä, myös maukkaita. Niissä on jäljellä monia vitamiineja ja kivennäisaineita huomattavasti enemmän purkkipapuihin verrattuna.
- Liota ja keitä papuja ja kikherneitä kerralla suurempi määrä. Mittaa pavut pakasterasioihin ja pakasta. Tarkat liotus- ja keittoajat vaihtelevat lajikkeittain. Katso ohjeet papupussien kyljestä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat