Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Falafelpyörykät

50 min

Falafelpyörykät maistuvat esimerkiksi pastan seurana tai pitaleipien täytteenä, mutta ne hyviä myös sellaisenaan.

4.6.2006
Reseptin ainekset
2 annosta
Falafelpyörykät
2 rkl
rypsiöljyä
1 ½ dl
sipulia (silputtuna)
3 ½ dl
kikherneitä (liotettuna ja keitettynä)
¾ dl
grahamjauhoja
2
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
¼ tl
cayennenpippuria
¼ tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta korianteria (silputtuna)
1 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
½ dl
grahamjauhoja
½ dl
rypsiöljyä

Falafelipyörykät – ohje:

  1. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipulisilppu.
  2. Mittaa kikherneet, grahamjauhot, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon. Jauha seos tasaiseksi.
  3. Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini tai maapähkinävoi sekä sitruunamehu. Puristele seos tasaiseksi massaksi.
  4. Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä grahamjauhoissa.
  5. Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun. Paista falafelit kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Vinkit!

  • Falafelpyörykät ovat hyviä myös sellaisenaan tai pitaleivän täytteenä. Niiden kastikkeeksi sopii esimerkiksi valkosipulilla, suolalla ja pippurilla maustettu kermaviili, tofuviili tai maustamaton soijajogurtti.
  • Itse keitetyt pavut ovat paitsi terveellisiä, myös maukkaita. Niissä on jäljellä monia vitamiineja ja kivennäisaineita huomattavasti enemmän purkkipapuihin verrattuna.
  • Liota ja keitä papuja ja kikherneitä kerralla suurempi määrä. Mittaa pavut pakasterasioihin ja pakasta. Tarkat liotus- ja keittoajat vaihtelevat lajikkeittain. Katso ohjeet papupussien kyljestä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt